Simultane Tercüme

Simultane Tercüme; Konferans, Seminer, Toplantı,  gibi alanlarda verdiğimiz eş zamanlı tercüme hizmetidir.

Simultane tercüme yapılırken tercüman, içinde mikrofon ve kulaklık olan, dış ortamdan ses yalıtımı yapılmış özel bir tercüme kabininde yer alır. Konuşmacının söylediklerini kulaklığı aracılığıyla duyar ve aynı anda hedef dile tercüme eder. Tercümesi  mikrofon aracılığıyla dinleyicilere iletilir. Altı saatlik ortalama bir çalışma gününde, simultane tercüman 60 sayfadan fazla yazılı çeviriye eşdeğer bir performans ortaya koyar. Bir konferans yada toplantıda simultane çeviri yapacak tercüman periyotlar halinde 1 günde maksimum 6 saat görev yapar. Simultane çeviri, daha çok büyük ve özellikle çok dilli toplantılarda tercih edilir.

Bozok Tercüme olarak simultane tercüme hizmetimiz, ileri derecede dil bilgisine ve teknik deneyime sahip, konulara hakim, diksiyonu sorunsuz,  tecrübeli simultane çevirmenlerimiz tarafından sizlere sunulmaktadır. Simultane tercüme yapacak tercümanın, toplantı öncesinde konu hakkında ön bilgi edinmesi gereklidir. Eğer mümkün ise bu konuda kaynak taraması yapar ve ilgili konu hakkında ön hazırlık yapar.

Simultane tercüme

Tercümanlar 1,5 saati aşan toplantılarda hiçbir şekilde tek başlarına çalışamazlar. 1,5 saati aşan toplantılar için ikinci tercüman görevlendirilir. İki kişilik bir tercüman ekibinin çalışma süresi 2 x 3 saati aşamaz. Toplam çalışma süresi 6 saati aşan toplantılarda tercümanlar 3’er kişilik ekipler halinde görev alır. Tercümanların öğle yemeği arası en az bir saattir. Organizasyonun yapılacağı toplantı salonunda simultane ekipmanlarının hazır olması gereklidir. Tercüman kabini, kulaklıklar, mikrofon gibi teknik ekipmanların tam ve eksiksiz olması gerekir. Eğer toplantı salonunda daimi simultane ekipmanı yok ise, Bozok Tercüme olarak, simultane ekipmanı da sağlamaktayız. Bununla ilgili olarak da, toplantı tarihinden en az bir hafta önce, konu ile ilgili bilgi verilmesi gerekmektedir.

Simultane tercüme, ihtiyaca göre hemen her dilde yapılabilir. Ancak daha çok İngilizce dilinde olmaktadır. Bu da İngilizcenin dünya dili olmasından kaynaklıdır. Bunun yanında tüm dillerde profesyonel Simultane tercümanlarımız mevcuttur.

Simultane Çeviri başvurusu için tıklayınız

 

 


Ankara

Meşrutiyet Mah, Meşrutiyet Cad.
No: 11 Daire: 12, Kat: 3, Kızılay/Ankara
TEL: +90 312 425 01 75
GSM: +90 537 215 81 48

İstanbul

Levent 199 Plaza Esentepe Mah. Büyükdere Cad.
No: 199 Şişli - İstanbul
TEL : +90 212 403 54 80
GSM: +90 537 215 81 48

Bursa

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Cumhuriyet Mahallesi
Cadde224 Sitesi A Blok No.41/A Nilüfer – Bursa
TEL : +90 224 909 81 17
GSM: +90 537 215 81 48


+